Erotuomareiden terveisiä MM-Prahasta

Salibandyn MM-kisat ovat kovassa käynnissä ja kisakonkarierotuomarijäsenemmä Mikko Alakare ja Vesa Vilkki kertoilevat alla hiukan kuulumisia Prahasta! Muistakaahan katsella kisoja, jännittävä finaaliviikonloppu on alkamassa!


Kuva: IFF

 

Viisi turnauspäivää takana ja MM-kisat ovat kääntymässä jo kohti loppusuoraa. Tähän asti meillä on ollut erinomaisen hieno turnaus. Avauspäivänä tuomitsimme O2 Arenassa Tsekin ja Saksan välisen ottelun, jota oli katsomassa yli 12.000 katsojaa ja myös tunnelma oli katossa. Nostaa mukavasti myös omaa fiilistä, kun halli pauhaa hieman normaalia kovemmalla volyymillä.

 

Kisoille leimallista on ollut myös hienosti toimivat järjestelyt. Yleisöä on mukavasti kaikissa peleissä, esimerkkinä tästä kelpaa vaikkapa lohkovaiheen ottelu Thaimaa-Australia, joka alkoi aamukymmeneltä. Tässä pelissä lehtereille oli löytänyt 6.500 silmäparia, jotka pääsivät todistamaan tasaista ja lopulta melko viihdyttävää salibandyottelua. Myös pelaajista aisti, että kokemus pelata suuren, pauhaavan yleisön edessä oli ainutlaatuinen.

 

Parannettavaakin aina löytyy. Meidän peleihimme osuneita erikoisuuksia oli pari episodia pelipaitoihin liittyen. Kanadan ja Singaporen välisessä ottelussa kentällä kansallislaulujen jälkeen selvisi, että Singaporen siniseksi ilmoitettu pelipaita on kokonaan selkäpuolelta valkoinen Kanadan pelatessa valkoisessa paidassa. Singaporen toinen pelipaita puolestaan oli edestä valkoinen ja takaa punainen, joten pattitilanne ratkaistiin sillä, että sekä kotijoukkue Kanada että erotuomarit vaihtoivat peliasujaan. Sama toistui vielä seuraavassa ottelussa, jossa Thaimaa ilmestyi kentälle erivärisessä asussa kuin oli ilmoitettu. Ja taas oli edessä paitojen vaihto ennen pelin aloittamista.

 

Päivärytmi kisoissa rakentuu omien otteluiden ympärille. Päivittäin toistuvia asioita ovat illalla pidettävät erotuomarikokoukset, joissa läsnä on erotuomarit sekä turnauksen erotuomarijohto. Näissä tapaamisissa käydään läpi päivän polttavat asiat, järjestäjän terveiset sekä kerrotaan seuraavan päivän asettelut. Muuten jokainen rakentaa oman päiväohjelmansa itselleen sopivaksi. Hotellissamme on erittäin hyvä kuntosali ja hotellilta on myös helppo siirtyä metrolla kaupungille syömään lounasta tai vain katselemaan paikkoja. Lisäksi järjestäjän puolesta meille on järjestetty hieroja ja pyykkipalvelu, jotta homma rullaa mukavasti läpi yhdeksänpäiväisen turnauksen.

 

Yhteishenki erotuomarijoukkueen sisällä on erittäin hyvä. Jokainen pari kisoissa haluaa tietenkin tuomita kovimmissa mahdollisissa peleissä, mutta siitä huolimatta jokainen on valmis tukemaan ja auttamaan kollegoita. Myös MM-kisadebyyttinsä tehneet usbekilaiset Henri ja Manu ovat onnistuneet erinomaisesti omissa peleissään. Vuosien varrella monesta ulkomaisesta kollegasta on tullut hyviä ystäviä ja onkin hienoa päästä viettämään aikaa heidän kanssaan ja vaihtamaan ajatuksia peleistä, erotuomaroinnista ja elämästä. Finaaliviikonlopulle kisoihin varmasti matkaa paljon lisää tuttuja ja toivottavasti ehdimme tervehtiä mahdollisimman montaa hallilla!

 

Kisaterveisin

Mikko & Vesa

Seuraa @usbekry Instagramissa!
Instagram